ΙΣΤΟΡΙΑ

Το 1962 o Παντελής Μ. Παπαδόπουλος, με μόνο εφόδιο τη διορατικότητα και την τόλμη, ξεκινάει να ταξιδέψει με το τρένο από την Αθήνα στη Σουηδία, με τον φιλόδοξο στόχο να αναλάβει την αντιπροσωπεία της εταιρίας Husqvarna.

Η δυναμική του παρουσία έπεισε την εταιρία να βγει για πρώτη φορά εκτός των συνόρων της Σκανδιναβίας και έτσι τον Δεκέμβριο του 1962 ο Παντελής Μ. Παπαδόπουλος έγινε ο πρώτος αντιπρόσωπος μηχανημάτων Husqvarna παγκοσμίως. Η πρώτη παραγγελία ήταν μόλις 20 αλυσοπρίονα, τα οποία μια ολιγάριθμη, αλλά παθιασμένη ομάδα ανθρώπων δειγμάτισε σε επαγγελματίες δασοκόμους σε όλη τη χώρα. Το πραγματικό ταξίδι είχε μόλις ξεκινήσει.

Τα τελευταία 60 χρόνια η εταιρία διαγράφει μια εξαιρετικά ανοδική πορεία και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο της. Σήμερα, η δεύτερη γενιά, με τους Παντελή Π. Παπαδόπουλο και Αλέξανδρο Π. Παπαδόπουλο, συνεχίζει με την ίδια όρεξη και επιχειρηματική τόλμη. Η πολύχρονη εμπειρία και οι αξίες που ανέδειξαν την εταιρία συνδυάζονται πλέον με νέες ιδέες και σύγχρονες επιχειρηματικές τακτικές που προδιαγράφουν ένα ευοίωνο μέλλον.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Ανακαλύψτε την ιστορία της Παντελής Παπαδόπουλος Α.Ε.Β.Ε.

1959
Ο Παντελής Μ. Παπαδόπουλος ξεκινά την εμπορική του δραστηριότητα με στόχο να συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οίκους μηχανημάτων. Το ταξίδι ξεκινά.
1962
Η HUSQVARNA μάς εμπιστεύεται και γινόμαστε ο πρώτος αντιπρόσωπός της παγκοσμίως.
1963
Αναλαμβάνουμε τη διανομή των προϊόντων OREGON, του εφευρέτη και μεγαλύτερου κατασκευαστή αλυσίδας για αλυσοπρίονα.
1968
Ξεκινάμε τη συνεργασία με τη VICON, μέλος του διεθνούς ομίλου Kverneland Group, ο οποίος δραστηριοποιείται από το 1879 στην ανάπτυξη, παραγωγή και διανομή γεωργικών μηχανημάτων.
1969
Η FIORI, η οποία σχεδιάζει και κατασκευάζει από το 1942 αυτοκινούμενες μπετονιέρες και dumpers για τον κατασκευαστικό κλάδο, γίνεται η επόμενη συνεργασία για την εταιρία μας.
1972
Η ATIKA είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές σε προϊόντα κήπου και κατασκευών. Η συνεργασία μας ξεκίνησε το 1972.
1975
Η έδρα της εταιρίας μας μεταφέρεται στην οδό Μάρνη 31 στην Αθήνα.
1975
Για περισσότερα από 55 χρόνια η GRILLO καινοτομεί στον σχεδιασμό και την παραγωγή μηχανημάτων για επαγγελματική και ερασιτεχνική γεωργία και συντήρηση χώρων πρασίνου. Από το 1975 τα προϊόντα της διανέμονται στην Ελλάδα από την εταιρία μας.
1981
Ξεκινάμε να εισάγουμε και να διανέμουμε βενζινοκινητήρες SUBARU, του τρίτου μεγαλύτερου κατασκευαστή κινητήρων στον κόσμο.
1981
Είναι η χρονιά που ξεκινήσαμε να δημιουργούμε μία πλήρη σειρά μηχανημάτων με κινητήρες SUBARU με το όνομα MASTER. Για περισσότερα από 30 χρόνια, χιλιάδες καταναλωτές εμπιστεύονται τη MASTER, πάντοτε με την πλήρη υποστήριξη και after sales service της εταιρίας μας. 
1984
Η PARTNER, ένα ακόμα μέλος της Husqvarna AB, προστίθεται στην ομάδα των προϊόντων της εταιρίας μας.
1988
Η ιαπωνική δύναμη ενισχύει την γκάμα των προϊόντων μας, μέσω της νέας συνεργασίας με τη SAMURAI (KANZAWA).
1994
Από το 1994 εισάγουμε και διανέμουμε μεμβρανοφόρες αντλίες ψεκασμού για τη γεωργία, εμβολοφόρες αντλίες υψηλής πίεσης για τη βιομηχανία, καθώς και πλυστικά υψηλής πίεσης ANNOVI REVERBERI.
1996
Η JONSERED, το μέλος του ομίλου Husqvarna AB με το πρώτο εύχρηστο αλυσοπρίονο μονού χειριστή στον κόσμο, εντάσσεται στην οικογένειά μας.
1999
Εγκαινιάζουμε και μεταφερόμαστε στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας στη Λεωφόρο Αθηνών 92.
2002
Με πάνω από 50 χρόνια εμπειρία, η ALTRAD BELLE είναι ο κορυφαίος κατασκευαστής ελαφρών δομικών μηχανημάτων στον κόσμο και από το 2002 διανέμεται στην ελληνική αγορά μέσω του δικτύου των επιλεγμένων συνεργατών μας.
2005
Δημιουργούμε σύγχρονες εγκαταστάσεις αποθηκευτικών χώρων στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εξυπηρετούμε καλύτερα το δίκτυο των συνεργατών μας στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.
2009
Ξεκινάμε τη συνεργασία μας με την KIPOR, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητήρων και ηλεκτροπαραγωγών ζευγών παγκοσμίως.
2011
Εισάγουμε και διανέμουμε τα προϊόντα της HELIFLEX, η οποία παράγει όλους τους τύπους των σωλήνων ποτίσματος, δίνοντας πάντοτε έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων της.
2011
Συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε και το 2011 γινόμαστε ο επίσημος διανομέας της LONCIN στην Ελλάδα, μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Κίνα και ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητήρων, σκαπτικών, γεννητριών και αντλητικών μηχανημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο.
2013
Νέα συνεργασία με τη ZANON, η οποία κατασκευάζει μια μεγάλη γκάμα από μηχανήματα μπαταρίας, γεωργικά μηχανήματα και παρελκόμενα τρακτέρ για επαγγελματική χρήση.
2014
Βραβευόμαστε ως ένα από τα Διαμάντια της Ελληνικής Οικονομίας. Στην ετήσια συνάντηση επιχειρηματικής αριστείας DIAMONDS OF THS GREEK ECONOMY 2014 - ΟΙ ΥΓΙΕΣΤΕΡΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις των εμπορικών επιχειρήσεων.
2014
Προμηθεύουμε την ελληνική αγορά με τα πλέον σύγχρονα μοντέλα οινοποιητικών μηχανημάτων του ιταλικού εργοστασίου ENOITALIA.
2014
Η γκάμα των προϊόντων μας εμπλουτίζεται με τα σταφυλοπιεστήρια POLSINELLI.
2014
Η συνεργασία μας με την Husqvarna AB διευρύνεται. Αναλαμβάνουμε τη διανομή των προϊόντων GARDENA, της πρώτης επιλογής των καταναλωτών σε προϊόντα κήπου και ποτίσματος. Μαζί με την GARDENA, ξεκινάμε και τη διάθεση των προϊόντων McCULLOCH.
2015
Στην γκάμα μας προστίθενται τα πλυστικά μηχανήματα MICHELIN, του κορυφαίου κατασκευαστή ελαστικών αυτοκινήτων, που μετέφερε το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και ποιότητας σε νέους τομείς.
2016
Η εταιρία μας συνεχίζει να αναπτύσσεται στα Βαλκάνια με την ίδρυση της Agroland Bulgaria A.D., η οποία γίνεται ο αποκλειστικός διανομέας για τα εμπορικά σήματα HUSQVARNA, GARDENA, McCULLOCH / UPM, PARTNER & FLYMO στη Βουλγαρία.
2017
Μια ακόμα μεγάλη βιομηχανία, η HONDA, μας εμπιστεύεται για τη διάθεση των κινητήρων της.

Εγγραφή στο newsletter

Εφόσον επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση για τα νέα και τις προσφορές μας σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, παρακαλούμε συμπληρώστε το email σας.