em_blog Πριν από 75 χρόνια περίπου, ο Joseph Budford Cox παρατήρησε τον τρόπο που εισέρχεται μια προνύμφη σκαθαριού στο εσωτερικό του ξύλου.

Τότε ο Joe, από περιέργεια, πήρε την προνύμφη για να την μελετήσει σε ένα υπόγειο χώρο που είχε στο Portland του OREGON®.

Παρατηρώντας με μεγεθυντικό φακό το σχήμα C των δοντιών της, σχεδίασε και κατοχύρωσε ως ευρεσιτεχνία την "πρώτη αλυσίδα πριονιού", δημιουργώντας την εταιρεία OREGON® το 1947.

Σήμερα, όλες οι αλυσίδες που κατασκευάζονται στον κόσμο ακολουθούν το σχέδιο που έκανε ο Joe Cox το 1940.

Η εφευρετικότητα του ιδρυτή της OREGON® να βρίσκει έμπνευση από τη φύση για να σχεδιάσει ένα εργαλείο, αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό το ποιοι είμαστε σήμερα.

Δέσμευση της OREGON® είναι να συνεχίζει να εξελίσσεται, να δημιουργεί, να φαντάζεται και να επαναπροσδιορίζει αδιάλειπτα τα όρια του εφικτού.


Η Παντελής Παπαδόπουλος Α.Ε.Β.Ε. είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας προϊόντων της OREGON® στην Ελλάδα από το 1963. Στην ελληνική αγορά διατίθεται η πλήρης γκάμα του εργοστασίου που περιλαμβάνει εξαρτήματα και αναλώσιμα για την δασοκομία, την περιποίηση του κήπου, καθώς και τη συντήρηση και επισκευή των μηχανημάτων OREGON®.