em_blog

Με την συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών και επαγγελματιών του ευρύτερου κλάδου υλοτομίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τις 20 – 24 Μαΐου 2022 το 2ο Συμπόσιο Εικαστικής Δημιουργίας σε Κορμούς Δέντρων – Carving with Chainsaw υπό την αιγίδα του εργαστηρίου Διακοσμητικής του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Ιππικό Όμιλο Βελιστίχη. Η Husqvarna και η ηγέτιδα ελληνική εταιρεία «ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ», θα συμμετέχει στο συμπόσιο υποστηρίζοντας τον τοπικό της συνεργάτη Χαλκίδης Tools Dynamics με σκοπό να δώσει νέα πνοή στη Διοργάνωση έπειτα από 2 χρόνια αποχής λόγω της πανδημίας.

Το Συμπόσιο έχει ως στόχο την ανάδειξη της ωφέλιμης διαχείρισης και εκμετάλλευσης του φυσικού υλικού, μέσω της ελεύθερης επεξεργασίας του και ανάδειξης των ιδιοτήτων του. Απώτερος σκοπός είναι η επιστροφή στην επεξεργασία ξύλου και σε άλλους τομείς, όπως δημιουργία χρηστικών αντικειμένων, χρήση του σε δομικές κατασκευές, σε διακοσμητικά στοιχεία και άλλες εφαρμογές. Κατά τη διάρκεια του συμποσίου το Σάββατο και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί και εκπαιδευτικό σεμινάριο-εργαστήριο, ανοιχτό σε φοιτητές του Τμήματος Καλών Τεχνών και καλλιτέχνες, στους οποίους θα παρουσιαστούν αρχικά, τεχνικές και εργαλεία και κατόπιν τρόποι εικαστικής εκμετάλλευσης των κορμών. Σε αυτή τη μέρα γιορτής, θα έχουμε την ευκαιρία να προβάλλουμε τις επαγγελματικές λύσεις HUSQVARNA τόσο στο χώρο της υλοτομίας όσο και της καλλιτεχνικής έκφρασης. Παράλληλα σε αυτό το χώρο θα πραγματοποιηθούν εκθέματα και δημιουργίες σπουδαίων καλλιτεχνών αλλά φοιτητών του χώρου της Ξυλογλυπτικής.

 Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν σε ειδική επίδειξη, στην κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας αλλά και στον Ιππικό Όμιλος Βελιστίχη σε προετοιμασμένο σταθμό ξενάγησης, τα μοναδικά χαρακτηριστικά των επαγγελματικών αλυσοπρίονων HUSQVARNA T435 14", T525 10"(1/4"), 120 MARK II 16", 130 16", 135 MARK II 16",

Πλευρικό Θαμνοκοπτικό Husqvarna 553RS, χλοοκοπτική μηχανή Husqvarna LC353V, Πλευρικό Θαμνοκοπτικό Husqvarna 545RXT AUTOTUNE, τα πλεονεκτήματά τους καθώς και την ορθή χρήση και συντήρησή τους, επιχειρώντας ασφαλή χρήση με μέσα ατομικής προστασίας (μπουφάν, παντελόνια και υποδήματα εργασίας, κράνος, ωτασπίδες και γάντια προστασίας).